Troppen

Tropspejdere går typisk i mellem 6. til 10. klasse og er den ældste enhed i gruppen. Det ugentlige møde afholdes generelt ved hytten om onsdagen kl. klartilengland19:00 til 21:00.

Tropspejderne, også kendt som storspejder, er de ældste og sejeste! De har op gennem de andre enheder tilegnet sig en masse færdigheder, som de nu skal bruge! Det at være tropspejder handler ikke så meget om at lære nye spejderfærdigheder, man kan dog aldrig få lært for meget, men mest om selvstændighed, lederskab og ansvar for gruppen – det handler om at kunne fungere i et samarbejde med de andre spejdere.

I Toke Lejre ligger vi stor vægt på det at lære noget om sig selv gennem spejderarbejdet, det at få ansvar og større opgaver, der skal løses med mindre hjælp fra lederene end i de yngre enheder, samtidig fokuserer vi på, det at være spejder i dagens Danmark, og ikke mindst som teenager og ungt menneske.jakobloeftersten

En af de mest atypiske ting ved at være tropspejder, er at ens ledere består af den nuværende roverenhed. En gruppe af unge mennesker der typisk har været spejder en stor del af sit liv, og nu er i gang med en ungdomsuddannelse eller lige er kommet ud på arbejdsmarkedet. Dette gør at børnene kommer til at være sammen med ældre unge, som vi mener er et godt element i børnenes modenhedsproces.

Kontakt

Hvis man ønsker at komme i kontakt med troplederne, så skriv til:

trop@lejre-spejder.dk


Storspejder sommerlejr 2018

Så har storspejderne været på sommerlejr, hvor turen gik til Sydsjælland, syd for Vordingborg. Spejderne har blandt meget andet – været på Vordingborg slotsmuseum – været i Krokodille Zoo – været på en ca. 45 km lang hike – været i svømmehallen – flået og tilberedt kaniner – lært og…

Læs mere

Knivlavning

Så er vi i gang med den 2. sidste uge af vores lange knivlavningsprojekt. Der bliver slebet, boret og limet. For nogle kan tidsfristen mærkes som en fugtig ånde i nakken.     Andre er næsten færdig, så de har ingen problemer.   Uanset hvad, så er det smukt arbejde.

Læs mere